اقامت ترکیه و بررسی 6 راه اخذ آن در سال 2019

0
اقامت ترکیه

اقامت ترکیه اجازه زندگی مدت دار در ترکیه است، و حتما برای زندگی در ترکیه بیش از 3 ماه برای ایرانیان اخذ آن ضروری می‌باشد .

ترکیه بدلیل تشابهات فرهنگی و نزدیکی جغرافیایی، همچنین پایین بودن هزینه های زندگی بسیار مورد استقبال مردم ایران می باشد.
به همین دلیل همه ساله بسیاری از هموطنان عزیزمان برای گرفتن انواع اقامت و شهروندی ترکیه اقدام می کنند.

انواع اقامت ترکیه

با توجه به هدف شما از سفر به ترکیه و مدت اقامتی که خواهید داشت، انواع اقامت وجود دارد.
در اینجا مروری کلی بر انواع و شرایط لازم برای گرفتن اقامت را به اطلاع شما عزیزان خواهیم رساند.
و پاسخ بعضی از سوالات مهم شما را در مورد روش‌های اخذ اقامت ترکیه را خواهیم داد.
برخی از این سوالات :
آیا با اجاره خانه میتوان اقامت ترکیه را گرفت ؟
آیا با ازدواج اقامت ترکیه تعلق پیدا میکند ؟
آیا با خرید خانه میتوان اقامت دائم ترکیه را اخذ کرد ؟
آیا برای اعضای خانواده میتوان اقامت ترکیه گرفت ؟

روش های اخذ اقامت در ترکیه

براساس قانون شماره 6458 ، برای اتباع خارجی در کشور ترکیه شش نوع اجازه اقامت وجود دارد. ( با توجه به دسته بندی انواع اقامت در ترکیه و توضیحات سایت رسمی اداره مهاجرت ترکیه )
اقامت کوتاه مدت ( توریستی ، کاری ، تحقیقاتی )
اقامت خانوادگی (برای اعضای خانواده ، یا از طریق ازدواج )
اقامت دانشجویی ( ویزای تحصیلی )
اقامت طولانی مدت ( اقامت دائم ترکیه )
اقامت بشردوستانه
اقامت برای قربانیان قاچاق

شرایط و ضوابط اخذ اجازه اقامت در ترکیه

لطفاً توجه داشته باشید که هر کدام از انواع اجازه اقامت دارای شرایط و ضوابط مختلفی هستند.
همچنین هر کدام از انواع اقامت ها را بصورت دسته بندی های مختلف نیز می توان جدا کرد.

به طور مثال اجازه اقامت کوتاه مدت را می توان بصورت جداگانه نیز دسته بندی کرد.
که از این میان می توان به راه اندازی کسب و کار در ترکیه یعنی اقامت ترکیه از طریق سرمایه گذاری در ترکیه، اقامت توریستی از طریق اجاره منزل نیز اشاره کرد.

توجه : درخواست های مربوط به اجازه اقامت ممکن است به دلایل ناقص بودن مدارک و اسناد خواسته شده رد شود،
همچنین برای درخواست انواع اقامت ها ، متقاضی باید به صورت قانونی وارد کشور ترکیه شود ، تا بتواند برای درخواست اقامت اقدام کند.

تمام اطلاعات موجود در سایت ما با هدف اطلاع رسانی و راهنمایی شما عزیزان است.
تلاش ما ارائه ی بروزترین اطلاعات در زمینه ی اقامت در ترکیه است، ولی بدیهی ست این مطالب ممکن است با توجه به قوانین جدید اداره مهاجرت ترکیه تغییر کند . ولی تلاش خواهیم کرد شما را در جریان جدیدترین تغییرات قرار دهیم.
برای اطلاعات دقیق، شما می توانید با گروه مشاورین شرکت ارکیده در تماس باشید.

اقامت ترکیه

مدارک مورد نیاز برای اخذ انواع اقامت ترکیه

اقامت کوتاه مدت (توریستی )

4 قطعه عکس که باید در 6 ماه گذشته و بصورت واضح گرفته شده باشد.
(زمینه باید سفید و بیومتریک باشد.)

در مواردی که گذرنامه با حروف لاتین نوشته نشده باشد ،
ترجمه ی تأیید شده توسط مترجم قسم خورده یا مقامات رسمی ارائه گردد.

اگر در گذرنامه تمایزی بین نام و نام خانوادگی وجود نداشته و مشخص نباشد،
باید سندی که اطلاعات شناسایی روشنی را نشان دهد، ارائه دهید ، این سند را از نماینده کشور خود دریافت میکنید.

در صورت اجاره بودن محل زندگی باید نسخه ی معتبر و محضری اجاره نامه خود را نیز برای بررسی همراه مدارک تحویل اداره اقامت دهید. (نوتر شده )

در صورت خرید خانه اصل سند خانه به همراه کپی سند.

دریافت و ارائه ی ورگی نوماراسی

در برخی موارد ممکن است برای نوزادان خارجی برگه تولد درخواست شود.

اگر هزینه های مربوط به اقامتگاه یا بهداشت شما در طی اجازه اقامت درخواست شده توسط مؤسسات دولتی پرداخت می شود ، لطفاً اسناد مربوط به آنها را به اداره مهاجرت ارائه دهید.

در صورتی که فرد متقاضی کمتر از هجده سال داشته باشد؛ مادر، پدر یا وصی قانونی بایستی رضایت نامه ی کتبی به اداره ی مهاجرت ارائه دهد.

درآمد متقاضی اقامت که باید در فرم درخواست اعلام شود. که براساس گفته متقاضی ممکن است سندی هم برای اثبات این مطلب از شما درخواست گردد.

در درخواست های مربوط به اجازه اقامت خانوادگی، درآمد ماهانه حامی مالی یعنی سرپرست خانواده خواسته می شود. که نباید این مبلغ کمتر از حداقل دستمزد مقرری دولت باشد.

ارائه ی برگه ی بیمه نامه

در مورد هزینه اجازه اقامت ، باید رسیدی را که هزینه اجازه اقامت پرداخت شده است را ضمیمه مدارک کنید.

اقامت کوتاه مدت ( دانشجویی)

عکس ، باید در 6 ماه گذشته و بصورت واضح گرفته شده ، پیش زمینه باید سفید و بیومتریک باشد.

در مواردی که گذرنامه با حروف لاتین نوشته نشده باشد ، ترجمه ی تأیید شده توسط مترجم قسم خورده یا مقامات رسمی ارائه گردد.

اگر در گذرنامه تمایزی بین نام و نام خانوادگی وجود نداشته و مشخص نباشد،
باید سندی که اطلاعات شناسایی روشنی را نشان دهد، ارائه دهید ،این سند را از نماینده کشور خود دریافت می کنید.

برای متقاضیانی که مشغول به تحصیل هستند، گواهی اشتغال به تحصیل الزامی است. که باید توسط موسسه ای که در آن مشغول به تحصیل هستید امضا شده و مهر شده تهیه شود.

در صورت اجاره بودن محل زندگی باید نسخه ی معتبر و محضری اجاره نامه خود را نیز برای بررسی همراه مدارک تحویل اداره اقامت دهید.

در صورت خوابگاهی بودن، ارائه ی برگه ی خوابگاه با مهر و امضای مدیر خوابگاه.

ارائه ی برگه ی بیمه نامه

دریافت و ارائه ی ورگی نوماراسی

در مورد هزینه اجازه اقامت ، باید رسیدی را که هزینه اجازه اقامت پرداخت شده است را ضمیمه مدارک کنید.

نکاتی که باید به آنها توجه داشته باشیم:

برای افرادی که مدارک آنها ناقص باشد دولت در حدود 30 روز وقت می دهد تا اسناد ناقص را تکمیل کند.
اگر مدارک ناقص خود را در مدت زمان مشخص تکمیل نکنید ، روند ثبت نام شما حذف می شود.

ضروری است که درخواست اقامت توسط خود شخص متقاضی باشد.
البته شخص می تواند برای تسریع روند، کارهای ثبت نام را به وکیل یا نماینده ی قانونی مثل مشاوران واگذار کند.
ولی با این حال باید در انجام کارها خود شخص حضور فیزیکی داشته باشد.

باید توجه داشته باشید که در روز مصاحبه ممکن است از شخص متقاضی دلیل درخواست اقامت پرسیده شود.

ارائه شماره تماس و ایمیل معتبر به اداره مهاجرت

در صورت نیاز برای تماس با شما یا ارسال اجازه اقامت تان باید آدرس ، شماره تلفن و اطلاعات نامه الکترونیکی بیان شده به روز باشد.
اگر آدرس خود را در مدت زمان اقامت تغییر دهید ،
لطفا مدارک لازم را در مدت 20 روز کاری به اداره کل مهاجرت و اقامت استان و اداره کل جمعیت و شهروندی استان ارائه دهید.

ممکن است مامور اداره ی مهاجرت از فرد سوءپیشینه بخواهد ، این سند توسط مقامات ذیصلاح کشور محل زندگی وی صادر میشود.

برای متاهلین کپی سه صفحه اول گواهی ازدواج و اصل گواهی برای بررسی باید ارائه شود.
گواهی مبنی بر اثبات اینکه شما متاهل هستید را می توانید ازاداره های ثبت و احوال استان دریافت کنید.

در مورد بیمه درمانی مطلبی که باید به آن توجه داشته باشید چیست؟ این است که باید مدت بیمه، مدت زمان اجازه اقامت درخواستی را پوشش دهد.
برای درخواست اقامت های بلند مدت حتما زمان بیمه و پاسپورت کنترل می شود.

اتباع خارجی که برای معالجه در محدوده توافق نامه های دو جانبه تأمین اجتماعی به کشور ترکیه می آیند ، باید سندی را ارائه دهند که وضعیت آنها را بیان کند.

سندی که طول مدت درمان را نشان می دهد باید توسط پزشک امضا و مهر شود.
مطابق پیوست 14 قانون اساسی خدمات بهداشتی درمانی شماره 3359 ، برای حداکثر دو نفر از همراهان بیمار که به کشور ترکیه می آیند بیمه درمانی معتبر در روند درخواست اقامت الزامی نیست.

زمان اقدام به اخذ اقامت ترکیه

شاید سوال بیشتر شما عزیزان زمان اقدام به گرفتن اجازه اقامت باشد؟

چه زمانی باید به گرفتن اجازه اقامت اقدام کنیم؟

باید بیان کنم متقاضی بعد از ورود به کشور ترکیه تا زمان انقضای ویزای خود نسبت به گرفتن اقامت می تواند اقدام کند.
ولی توصیه ما این است که پس از ورود به ترکیه اولین کار شما اقدام به گرفتن اقامت باشد.

درخواست هایی که پس از اتمام ویزا یا مدت معافیت ویزا انجام شود ، پذیرفته نمی شوند و از متقاضی خواسته می شود کشور را ترک کند.

در هنگام ارزیابی درخواست های اقامت ، ممکن است با در نظر گرفتن شرایط مختلف متقاضیان ، از طرف اداره مهاجرت اطلاعات و اسنادی درخواست شود.

خروج از ترکیه قبل از دریافت کارت اقامت

پس از تکمیل تمام کارهای اداری درخواست اقامت، اگر چنانچه قصد خارج شدن از ترکیه را دارید. در روز مصاحبه از اداره مهاجرت حتما برگه ” فرم درخواست اجازه اقامت ” را دریافت کنید.
با این سند شما تا دریافت کارت اقامت حداکثر 15 روز اجازه سفر به خارج از ترکیه را خواهید داشت.

با این سند شما می‌توانید بیش از یک بار سفر کنید.
اما در مجموع حداکثر 15 روز حق دارید در خارج از کشور بمانید.
پس از دریافت کارت اجازه اقامت خود به راحتی می توانید با نشان دادن کارت خود در مرزها به خارج از کشور سفر کنید.

اقامت ترکیه

اگر همه مدارک مورد نیاز برای درخواست اقامت شما کامل باشد، در یک بازه زمانی حدودا 3 ماهه کارت اقامت‌تان را می‌توانید تحویل بگیرید.

هزینه اخذ اقامت ترکیه

در آخر می رسیم به سوال اکثر شما عزیزان در مورد هزینه های اقامت ترکیه که از ما می پرسید.
به طور کلی می توان گفت مبلغ 80 دلار به علاوه 72 لیر
همچنین هزینه بیمه که نسبت به سن فرد متقاضی و نوع بیمه متغییر می باشد.
البته همان طور که ذکر شد موارد گفته شده ثابت نیست و احتمال تغییر قوانین نیز وجود دارد.

آموزش تصویری پر کردن فرم راندوو اقامت ترکیه

ما در این مقاله سعی کردیم توضیحات و مدارک کلی راجع به هر نوع اقامت رو به صورت جامع و مختصر در اختیار شما عزیزان قرار بدیم.
در مقالات دیگر بصورت جداگانه به طور کامل توضیحات مربوط به هر نوع اقامت را برای شما آماده کرده ، در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.

در صورت نیاز به اطلاعات تکمیلی در مورد هر نوع اقامت در مقالات آتی با ما همراه باشید.
یا با مشاوران شرکت ارکیده برای گرفتن هر نوع اطلاعات و مشاوره‌ای بصورت مستقیم در تماس باشید.

اقامت ترکیه

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید