تحصیل در ترکیه شرایط ثبت نام و ادامه تحصیل در ترکیه

2
تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه شرایط ثبت نام و ادامه تحصیل در ترکیه، ما در این مقاله سعی خواهیم کرد تا تمامی سوالات شما در این مورد را پاسخگو باشیم.
در ابتدای مقاله به بررسی دلایل انتخاب یک کشور برای ادامه تحصیل خواهیم پرداخت. در ادامه به بررسی تحصیل در ترکیه و شرایط آن می پردازیم.

فهرست محتوا پنهان

بررسی تحصیل در خارج از کشور

برای افرادی که مایل به تحصیل در خارج از کشور هستند، موارد بسیاری وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد. مواردی که هنگام تصمیم گیری برای تحصیل در خارج از کشور باید مورد توجه قرار گیرد عبارتند از:
سیستم آموزش، کیفیت، موقعیت جغرافیایی، آب و هوای کشور مورد نظر، فرهنگ و زندگی مردم آن کشور و…

اولویت‌های مهم ادامه تحصیل در ترکیه

اولویت‌هایی که برای ادامه تحصیل در خارج از کشور انتخاب می شود، در افراد مختلف متفاوت است. از بین عواملی که در انتخاب کشور مقصد مهم هستند را می توان به دو دسته تقسیم بندی کرد:

  • اول تأثیر شرایط کشور بر افراد ساکن آنجا
  • دوم تأثیر شرایط کشور بر شما به عنوان یک فرد خارجی.

در سال های اخیر در بین کشورهای جهان بیشترین ترجیح برای ادامه تحصیل کشور ترکیه می باشد. کشور ترکیه بدلیل نزدیکی جغرافیایی نیز تشابهات فرهنگی، در بین دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل جایگاه ویژه‌ای دارد. به همین دلیل در بین کشورهای مورد انتخاب ایرانیان برای ادامه تحصیل کشور ترکیه در اولویت قرار دارد.

مهم ترین دلیل تحصیل در ترکیه

یکی از مهمترین دلایل انتخاب این کشور، کیفیت سیستم آموزشی این کشور و تحصیل با هزینه پایین می‌باشد. مسئله مهم دیگری که هنگام تصمیم گیری برای تحصیل در خارج از کشور باید در نظر بگیرید، آب و هوای کشور مورد نظر است.
ترکیه، در تمام چهار فصل به دلیل موقعیت جغرافیایی و آب و هوای آن یکی از کشورهای است که در بین ایرانیان محبوب می باشد. ترکیه به دلیل قرار گرفتن در بین سه دریا، تابستان برای حمام آفتاب گرفتن و شنا کردن، زمستان برای اسکی کردن به یک مکان ایده آل تبدیل شده است.

تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه

دقت در انتخاب شهر برای تحصیل در کشور ترکیه

خصوصیات شهری را که انتخاب کنید بسیار مهم است، شما باید با توجه به خصوصیات خود انتخاب کنید. برای مثال اگر مکانی را که برای آموزش انتخاب کردید منطقه‌ی سردسیر باشد در نظر بگیرید، برای کسی که در منطقه گرم زندگی می‌کند بسیار سخت است به آن شرایط آب و هوایی عادت کند.

گام های مهم برای ادامه تحصیل در کشور ترکیه

  • گام اول اینه که از خودتون بپرسید، هدف من از ادامه تحصیل در خارج از کشور چیست؟ قبل از اقدام به هر کاری، شما باید اهداف آینده خود را مشخص کنید.
    اهداف چند ساله انتخاب و برای رسیدن به این اهداف برنامه ریزی کنید.
  • گام دوم این است که کشوری که انتخاب می شود نسبت به رشته‌ای که انتخاب کرده‌اید دارای اولویت است یا برعکس؟ برای خود اولویت بندی کنید، اولویت انتخاب شما کشور محل تحصیل می باشد یا رشته ی مورد نظر.
  • گام سوم این است که مشخص کنید دانشگاهی که انتخاب می شود، در اولویت بندی شما کجا قرار دارد؟
  • گام آخر، مدارک مورد نیاز برای ادامه تحصیل
ادامه تحصیل در ترکیه
ادامه تحصیل در ترکیه

دلیل انتخاب ترکیه برای ادامه تحصیل

تحصیل در ترکیه در سال‌های اخیر، به عنوان یک گزینه‌ی محبوب در بین دانشجویانی که برای ادامه تحصیل از هر نقطه از جهان به اینجا می‌آیند دیده می شود.
با توجه به آمار رسمی، از سال 2005، تعداد دانشجویان خارجی در ترکیه دو برابر شده است.
علت انتخاب دانشگاه در ترکیه، خدمات آموزشی با کیفیت و نسبتا ارزان، همچنین ارائه برخی خدمات تحصیلی، کمک هزینه تحصیلی، محل زندگی، بیمه‌ی درمانی و همچنین در برخی موارد پرداخت هزینه‌های سفر را می توان بیان کرد.

تحصیل در ترکیه برای ایرانیان

ترکیه همسایه‌ی ایران و بین دو کشور روابط نزدیک و دوستانه برقرار می باشد. این روابط دوستانه طوری است که که ایرانیان برای سفر به ترکیه به ویزا نیاز ندارد.
این دو ویژگی سبب شده است ترکیه در میان کشورهای دیگر به عنوان یک گزینه جذاب برای ادامه تحصیل تبدیل شود.

به دلیل فاصله نزدیک با ترکیه، شما می‌توانید به راحتی به ایران برای دیدار خانواده خود و یا آنها می‌توانند برای دیدار شما به ترکیه بیایند. بلیط‌های ارزان قیمت و همچنین امنیت جاده‌ها و دسترسی آسان، ترکیه را به یک گزینه ایده‌آل برای ادامه تحصیل نزد ایرانیان تبدیل کرده است.

دلایل انتخاب ترکیه برای ایرانیان

دلایل انتخاب برای ادامه تحصیل در کشور ترکیه بین ایرانیان را به طور کلی می توان چنین بیان کرد:

  1. امکان تحصیل رایگان (فرصت های بورس تحصیلی)
  2. تنوع و تشابهات فرهنگی
  3. سطح علمی بالا و ارتباط با دانشگاههای اروپایی و آمریکایی ( کیفیت سیستم آموزشی)
  4. برگزاری آزمون های وروردی در داخل کشور ایران
  5. فرصت ادامه تحصیل با هزینه ی پایین
  6. همسایگی با ایران
بیشتر بخوانید : اقامت ترکیه
بیشتر بخوانید : خرید خانه در ترکیه

امنیت مالی دانشجو برای ادامه تحصیل در ترکیه

از مهمترین دلایل انتخاب برای ادامه تحصیل در ترکیه امنیت مالی دانشجو، طی دوره‌ی تحصیلی می باشد.
با مثال ساده‌ای امنیت مالی رو اینطور میتونیم شرح بدیم:

دانشجویی که چند سال پیش با دلار 3000 هزار تومانی در یک کشور اروپایی شروع به تحصیل کرده بود، بعد از چند سال باید چندین برابر هزینه‌هایی که حساب کرده بود پرداخت کنه. این یک مشکل جدی برای فردی هستش که براساس هزینه‌های چند سال قبل برنامه‌ریزی کرده بود و در بسیاری موارد حتی مجبور به بازگشت نیز بوده اند.

ولی در این شرایط با توجه به اختلاف کم واحد پولی ایران و ترکیه، همچنین هزینه‌های پایین تحصیل و زندگی، کشور ترکیه بهترین گزینه برای دانشجویان ایرانی می باشد.
البته باید ذکر کنم کیفیت بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه نیز به مراتب بالاتر و امکانات بهتری نسبت به کشور ایران می‌باشد.

تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه

3 روش‌ ادامه تحصیل در ترکیه

شما به سه روش میتونید در دانشگاه‌های ترکیه تحصیل کنید.

اول با دادن آزمون یوس, یعنی آزمون ورودی دانشگاه‌های دولتی، که هر دانشگاه آزمون ورودی جداگانه دارد و شما باید نمره لازم برای وورد به دانشگاه‌ها رو کسب کنید.حد نصاب نمره‌ی لازمه توسط هر دانشگاه متفاوته و هر ساله زمان ثبت نام آزمون اعلام میشه.

روش دوم اینکه میتونیم دانشگاه‌های خصوصی بدون آزمون پذیرش بگیریم.

روش سوم از طریق بورسیه ترکیه ثبت نام کنید، که اگه بتونین از ترکیه بورسیه بگیرید هیچ هزینه‌ای برای دانشگاه و خوابگاه ندارید و ماهیانه مقرری برای لیسانس ۷۰۰ لیر ارشد ۹۵۰ لیر و دکتری ۱۴۰۰ لیر پرداخت میشه. البته ظرفیت این نوع پذیرش محدود هست و تعداد متقاضیان برای گرفتن بورسیه زیاد هستند. احتمال قبولی هم به تبع محدود خواهد بود.

ترکیه و آزمون یوس (YÖS)

آزمون یوس (YÖS)، به آزمون دانشجویان خارجی به اختصار یوس (YÖS) گفته می‌شود.
هر دانشجوی خارجی برای ورود در مقطع کاردانی و کارشناسی در هر یک از دانشگاه‌های ترکیه الزاما باید وارد این آزمون شود.
این آزمون هر ساله بصورت جداگانه توسط خود دانشگاه‌ها برگزار میشود.

بیتشر بخوانید :  آزمون ورودی دانشگاه‌های ترکیه 

تاریخ برگزاری آزمون یوس (YÖS) برای ادامه تحصیل در ترکیه

زمان برگزاری آزمون ورودی دانشگاه‌های ترکیه ( آزمون یوس)، از آنجا که آزمون توسط دانشگاه‌ها صورت می گیرد، تاریخ برگزاری هریک متفاوت هستند و تعیین تاریخ دقیق امکان‌پذیر نیست. به طور کلی می‌توان گفت زمان ثبت نام آزمون ورودی اکثر دانشگاه‌ها از اواسط دی ماه آغاز می‌شود. زمان برگزاری آزمون نیز تا آخر اردیبهشت ماه به پایان می‌رسد.

هزینه ثبت نام در آزمون های یوس

از آنجایی که هر دانشگاه امتحان یوس YÖS خود را بصورت جدا برگزار می‌کند، هزینه درخواستی نیز متغییر خواهد بود. اما اگر مقدار متوسطی را ذکر کنیم می‌توانیم بین 200 تا 500 لیر بگوییم.

سوالات آزمون یوس YÖS، سوالات در دو بخش می باشد. بخش اول مهارت‌های یادگیری پایه شامل ریاضیات، هندسه و هوش، بخش دوم آزمون زبان ترکی.

لازم به ذکر می‌باشد که آزمون زبان ترکی اختیاری بوده و در صورت آماده بودن میتوانید در آزمون شرکت کنید. همچنین برگزاری آزمون یوس YÖS به غیر از زبان ترکی در صورت خواست شما به زبان انگلیسی برگزار می‌شود.

تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه

هزینه تحصیل در ترکیه

هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی بسته به نوع رشته و دانشگاهی که انتخاب می‌کنید متغییر هست. مثلا در رشته دندانپزشکی در دانشگاه‌های دولتی سالیانه مبلغی تقریبا 2 تا 4 هزار لیر به عنوان شهریه باید پرداخت کنید.

در مورد هزینه‌ی دانشگاه‌های خصوصی نیز باید عرض کنم، هزینه‌ی این دانشگاه‌ها نیز بسته به رشته و دانشگاه متفاوت هست. مثلا در رشته دندانپزشکی در دانشگاه‌های خصوصی سالیانه مبلغی تقریبا 15 تا 25 هزار دلار به عنوان شهریه باید پرداخت کنید.

زبان تحصیلی در دانشگاه های ترکیه

در دانشگاه‌های ترکیه به دو زبان ترکی و انگلیسی تدریس می‌شود ولی در اکثر دانشگاه‌ها به زبان ترکی استانبولی تدریس می شود. البته باید ذکر کنم یادگیری زبان ترکی  برای همه‌ی دانشجویان (حتی دانشگاه‌های انگلیسی زبان) الزامی است و در صورتی که دانشجویی مدرک تومر نداشته باشد باید یک ترم در کلاس‌های آموزش زبان ترکی استانبولی شرکت نماید.

برای تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه هیچ محدودیت سنی وجود ندارد. هر کس در هر سنی می‌تواند در آزمون یوس شرکت کند.

هزینه تحصیل مقطع کارشناسی در ترکیه

با توجه به نوع دانشگاه، مقطع و رشته تحصیلی هزینه تحصیل در ترکیه متغیر می باشد. هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی نسبت به دانشگاه‌های خصوصی بسیار پایین می‌باشد.
ورود به دانشگاه‌های دولتی مستلزم موفقیت شما در آزمون ورودی دانشگاه‌های دولتی است. هزینه‌ی تحصیل در مقطع کارشناسی به زبان ترکی در دانشگاه‌های دولتی بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ دلار در سال می‌باشد.

هزینه‌ی تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه‌های دولتی ترکیه به زبان انگلیسی بین ۵۰۰ تا ۱۸۰۰ دلار در سال می‌باشد.هزینه و شهریه دانشگاه‌های خصوصی  توسط خود دانشگاه‌ها تعیین می‌شود و متغییر است. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی سالانه می‌تواند به ۲۰ هزار دلار در سال هم برسد.

تحصیل رایگان در ترکیه

باید بیان کنم دانشجویان از سراسر جهان می‌توانند با استفاده از بورسیه تحصیلی در دانشگاه‌های ترکیه به صورت رایگان تحصیل کنند. ترکیه به دانشجویان خارجی در معتبرترین دانشگاه‌های خود، بورسیه تحصیلی اعطا می‌کند. بورسیه تحصیلی ترکیه هر سال از کشورهای مختلف جهان در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می‌پذیرد.

مزایای بورسیه تحصیلی کشور ترکیه شامل:
شهریه دانشگاه، سکونت رایگان، بیمه سلامت، هزینه سفر دانشجو به کشور ترکیه، هزینه سفر دانشجو به کشور خود بعد از اتمام تحصیل و مقرری ماهیانه می‌باشد.
این مقرری هم اکنون برای مقطع کارشناسی ماهیانه 700 لیر، مقطع کارشناسی ارشد 950 لیر و برای مقطع دکتری 1400 لیر است.

تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه

شرایط بورسیه برای تحصیل در ترکیه

شرایط پذیرش دانشجو برای بورسیه تحصیلی ترکیه در دو مرحله صورت می‌گیرد. مرحله اول بصورت ثبت نام در سایت رسمی تورکیه بورسلاری و بارگذاری مدارک خواسته شده می‌باشد. بعد از بررسی مدارک دانشجو برای مصاحبه حضوری دعوت می‌شود. بعد از مصاحبه حضوری نتیجه نهایی از طریق ایمیل و صفحه شخصی دانشجو در سایت اطلاع داده می‌شود.

در بورسیه تحصیلی ترکیه شرایط سنی لحاظ می‌گردد، که براساس اطلاعیه پذیرش دانشجو در سال 2019 بدین شرح است:

  • برای مقطع کارشناسی، متولدین بعد از 11 دی سال 1376
  • برای مقطع کارشناسی ارشد، متولدین بعد از 11 سال 1367
  • برای مقطع دکتری، متولدین بعد از سال 1362
  • دانشجویانی که اقدام به درخواست بورسیه تحصیلی می‌کنند باید حتما مدرک مقطع قبلی را در دست داشته یا تا پایان مراحل پذیرش به اتمام برسانند.

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام بورسیه تحصیلی ترکیه

  1. مدارک تحصیلی، از مقطع دیپلم تا آخرین مقطع تحصیلی .
  2. ریز نمرات، از مقطع دیپلم تا آخرین مقطع تحصیلی ( در صورتی که دانش آموز یا دانشجوی ترم آخر هستید ریز نمرات آخرین ترم تحصیلی گذرانده را ارائه نمایید )
  3. مدارک شناسایی، کارت ملی یا شناسنامه و پاسپورت. 
  4. توصیه نامه از حداقل دو تن از اساتید (برای مقاطع ارشد و دکتری)
  5. یک عدد عکس ۶x۴اسکن شده.
  6. ارائه ی مدرک قبولی در امتحانات بین المللی (GRE-GMAT-TOFEL-IELTS) در صورت وجود
  7. ارائه ی رزومه، در صورت وجود 

ثبت نام بورسیه تحصیلی ترکیه تقریبا از اواخر دی ماه تا اواسط اسفند می‌باشد. بدلیل متغییر بودن تاریخ ثبت نام و اطلاع از آخرین اخبار و به روزرسانی‌ها در مورد بورسیه تحصیلی ترکیه سایت گروه مشاورین ارکیده را دنبال کنید.
در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد بورسیه تحصیلی ترکیه یا دانشگاه‌های ترکیه با مشاورین ما در ارتباط باشید.

تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه

با بیان دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم و بهداشت کشور ایران بحث تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه را خاتمه خواهیم داد.

دانشگاه‌های مورد تایید ایران برای تحصیل در ترکیه

با بیان دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم و بهداشت کشور ایران بحث تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه را خاتمه خواهیم داد.

دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت:

  • دانشگاه دولتی حاجت تپه  (Hacettepe university)، شهر آنکارا
  • دانشگاه دولتی استانبول  (Istanbul university)، شهر استانبول
  • دانشگاه دولتی آنکارا  (Ankara university)، شهر آنکارا
  • دانشگاه دولتی اژه  (Ege university)، شهر ازمیر
  • دانشگاه دولتی آتاتورک  (Ataturk university)، شهر ارزروم
  • دانشگاه خصوصی کوچ  (Koç university)، شهر استانبول
  • دانشگاه خصوصی یدی تپه  (Yeditepe University)، شهر استانبول

دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم :

دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم به سه گروه تقسیم می‌شوند که شامل دانشگاه‌های ممتاز، خوب و متوسط است:
گروه ممتاز :

  • دانشگاه دولتی بغازیچی  (Boğaziçi University)، شهر استانبول
  • دانشگاه خصوصی بیلکنت(Bilkent University)  ، شهر آنکارا

گروه خوب :

  • دانشگاه دولتی استانبول ( Istanbul University) ، شهر استانبول
  • دانشگاه دولتی قاضی (Gazi University) ، شهر آنکارا
  • دانشگاه خصوصی سابانجی ( University Sabancı) ، شهر استانبول
  • دانشگاه خصوصی کوچ ( Koç University)، شهر استانبول
  • دانشگاه دولتی فنی استانبول ( Istanbul Technical University) ، شهر استانبول
  • دانشگاه دولتی حاجت تپه ( Hacettepe University) ، شهر آنکارا
  • دانشگاه دولتی فنی خاورمیانه ( Middle East Technical University) ، شهر آنکارا

گروه متوسط :

  • دانشگاه دولتی اژه ( Ege University) ، شهر ازمیر
  • دانشگاه دولتی مارمارا ( Marmara University) ، شهر استانبول
  • دانشگاه دولتی آنادولو ( Anadolu University) ، شهر اسکی شهیر
  • دانشگاه دولتی آنکارا ( Ankara University ) ، شهر آنکارا
  • دانشگاه دولتی فنی ییلدیز ( Yıldız Technical University) ، شهر استانبول
  • دانشگاه دولتی دوکوز ایلول ( Dokuz Eylul University) ، شهر ازمیر
  • دانشگاه دولتی چوکوروا ( Çukurova University) ، شهر آدانا
  • دانشگاه دولتی آتاتورک ( Atatürk University) ، شهر ارزروم
  • دانشگاه دولتی کارادنیز ( Karadeniz Technical University)، شهر ترابزون
  • دانشگاه دولتی معمار سینان ( Mimar Sinan Fine Art University) ، شهر استانبول
بیشتر بخوانید : دانشگاه ترکیه

وب سایت وزارت علوم ترکیه

هزینه تحصیل در دانشگاههای خصوصی ترکیه چقدر است؟

در مورد هزینه‌ی دانشگاههای خصوصی نیز باید عرض کنم، هزینه‌ی این دانشگاه‌ها نیز بسته به رشته و دانشگاه متفاوت هستش.
مثلا در رشته دندانپزشکی در دانشگاههای خصوصی سالیانه مبلغی تقریبا 15 تا 25 هزار دلار به عنوان شهریه باید پرداخت کنید.

هزینه تحصیل در دانشگاههای دولتی ترکیه چقدر است؟

هزینه تحصیل در دانشگاههای دولتی بسته به نوع رشته و دانشگاهی که انتخاب می کنید متغییر هستش.
مثلا در رشته دندانپزشکی در دانشگاههای دولتی سالیانه مبلغی تقریبا 2 تا 4 هزار لیر به عنوان شهریه باید پرداخت کنید.

سوالات آزمون یوس YÖSدر چه زمینه ای است؟

سوالات در دو بخش می باشد. بخش اول مهارت های یادگیری پایه شامل ریاضیات، هندسه و هوش، بخش دوم آزمون زبان ترکی.

شرایط تحصیل در ترکیه چیست ؟

در مورد شرایط تحصیل در ترکیه متونیم بگیم، تحصیل در ترکیه به سه طریق انجام پذیر است:
1- از طریق شرکت در آزمون های ورودی دانشگاهها
2- از طریق گرفتن پذیرش در دانشگاههای خصوصی بدون آزمون
3- از طریق گرفتن بورسیه ترکیه

به این مطلب امتیاز دهید

2 نظرات

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید