اجاره و خرید مغازه در استانبول

0
خرید مغازه در استانبول

جمع قابل توجهی از هم وطنان عزیز پیش از مهاجرت به ترکیه ضمن بررسی همه گزینه‌‌ها به موضوع خرید یا اجاره مغازه در ترکیه نیز فکر می‌کنند.

آیا اجاره مغازه در ترکیه بهترین راه و البته سریع ترین راه برای بازگشت سرمایه‌گذاری است؟ برای کسی که بلندپروازی ندارد و می‌خواهد سودی معقول و ساده داشته باشد، خرید ملک گران قیمت مهمتر است یا خرید و اجاره یک مغازه برای داشتن یک کسب و کار موفق؟ آیا می‌شود یک حکم کلی برای همه مهاجران ایرانی به کشور ترکیه صادر کرد؟

شهر استانبول به عنوان مهم‌ترین و شاید تجاری ترین شهر ترکیه، اکنون هدف مهاجرت بسیاری از مردم از سراسر جهان به‌ویژه ایران شده است. این فرایند سوالات زیادی را در ذهن افراد بخصوص افرادی که قصد مهاجرت به شهر استانبول را دارند به وجود می‌آورد. یکی از این سوالات پس از خرید خانه در استانبول، قیمت و شرایط خرید یا حتی اجاره مغازه در استانبول است.

خرید مغازه در استانبول

قیمت مختلف مغازه در مناطق مختلف استانبول

شهر استانبول دارای مناطق مختلف و زیادی است که هرکدام از آنها با توجه به موقعیت و شرایط خود قیمت‌های متفاوتی دارند. هر منطقه آنقدر ویژه و خاص است که حتی قوانین رایج در آن تا حدودی خاص به نظر می‌رسد، البته قوانین کلی کشور ترکیه در همه نقاط از خاک این کشور یکسان و لازم الاجرا است.

شرایطی مانند موقعیت مغازه مانند کنار خیابان،‌ دونبشی بودن مغازه، مغازه‌های داخل پاساژها و مراکز خرید، هزینه قبوض در ترکیه، عایدات یا شارژ ماهیانه در ترکیه و… نیز بر روی قیمت مغازه‌ها تاثیر مستقیم و بسیار مهمی دارند. به نظر می‌رسد بسیاری از ایرانیان علاقه دارند، مغازه آنها در مناطق معروف و پر رفت و آمد از لحاظ گردشگر ایرانی و خارجی باشد.

شهر استانبول دارای ۳۸ منطقه شهری است که هزینه خرید مغازه در استانبول بر اساس مناطق شهری و شرایط آنها متغیر است. باید بدانید که ایلچه (İlçe) یا شهرستان، به شهرستان های یک استان گفته می شود. هر ایلچه (İlçe) از چندین محله (Mahalle) و سمت (Semt) تشکیل می شود.

خرید مغازه در استانبول

پر رفت و آمدترین محله‌های استانبول

شیشلی‌(Şişli)، بی‌اوغلو Beyoğlu)، بشیکتاش (Beşiktaş) این سه منطقه از استانبول جزو پر رفت و آمدترین و تجاری‌ترین مناطق استانبول محسوب می‌شوند. بسیاری حتی معتقدند که این سه منطقه از استانبول شلوغ ترین مناطق کل کشور ترکیه هستند.

قیمت‌های خرید مسکن و خرید مغازه در استانبول و در این مناطق به دلیل بازارهای زیاد و تجاری بودن آنها کمی بالا است و جزو گرانترین محله‌های استانبول به شمار می‌روند.

خرید مغازه در استانبول

مناطق گران و لوکس استانبول

فاتح (Fatih)، زیتین‌بورنو (Zeytinburnu)، باکرکوی (Bakırköy) مناطق گران و لوکس استانبول هستند. این مناطق استانبول علاوه بر دارا بودن تردد زیاد و مراکز تجاری لوکس و مشهور، جزو مناطق بالای شهر و لوکس استانبول به حساب می‌آیند.

البته این مسئله بیشتر بر روی چندین خیابان اصلی و معروف این مناطق تاثیر می‌گذارد و محله‌های مسکونی و داخلی این مناطق چندان قیمت‌های بالایی نسبت به سایر مناطق ندارند.

مناطق مهاجر پسند استانبول

باهچلی اولر (Bahçeli Evler)، گونگورن (Güngoren)، باغجیلار (Bağcılar)

این مناطق از شهر استانبول، بیشتر مرکزیت مسکونی و اداری دارند و دارای بازارهای بزرگ و مشهور زیادی نیستند، اما در قسمت‌هایی از این مناطق مغازه‌ها و فروشگاه‌های زیادی وجود دارند و جزو مناطقی هستند که مورد استقبال مهاجرین نیز قرار می گیرند.

قیمت‌‌های خرید مغازه در استانبول و این مناطق در مجموع کمتر از قیمت مناطق لوکس و پرتردد استانبول است.

دردسرهای قسمت آسیایی استانبول

کادیکوی (Kadıköy)، عمرانیه (Ümraniye)، آتاشهیر (Ataşehir)،‌ اسکودار (Üsküdar)

این مناطق از استانبول که در قسمت آسیایی قرار دارند، جزو مناطق نسبتا گران استانبول به شمار می‌روند.

این مناطق به دلیل فاصله‌شان با قسمت‌های مرکزی و مهم شهر و همچنین تفاوت قسمت آسیایی و اروپایی استانبول از نظر نحوه زندگی، چندان توسط مهاجرین مورد استقبال قرار نگرفته اند اما جزو بهترین مناطق برای زندگی و کار در استانبول به شمار می روند.

خرید مغازه در استانبول، انتخاب درست یا اشتباه تاریخی

با توجه به قیمت فروش و خرید مغازه در استانبول، می توان نتیجه گرفت که قیمت‌ها نسبت به درآمد چندان هم بالا نیستند. قیمت اجاره مغازه در استانبول نیز با توجه به منطقه و موقعیت آن متفاوت است اما هرچقدر شرایط بهتری در اطراف مغازه حاکم باشد،‌ قیمت اجاره بها نیز بالا می‌رود.

اولین قدم

گروه مشاوران ارکیده به شما هموطنان عزیز توصیه می‌کند، در کمال صبوری و آرامش حتما تمام جوانب این مسیر را بسنجید و پس از تحقیق کامل تصمیم قطعی خود را بگیرید. حتما از مشورت مشاوران خبره در این زمینه بهره مند شوید و همه پیشنهادها و مشاوره‌ها را کنار هم گذاشته و بهترین تصمیم را بگیرید.

اگر قصد خرید و یا فروش مغازه در استانبول را دارید، بهترین کار در ابتدا مشاوره گرفتن از وبسایت‌ها و شرکت‌های معتبر ایرانی است. در صورت زندگی در استانبول مراجعه به مشاورین املاک به صورت حضوری می تواند اطلاعات زیادی را در اختیار قرار دهد.

داشتن پاسپورت برای مهاجرینی که قصد خرید مغازه در استانبول را دارند کافی است. البته ممکن است یک سری مدارک اضافی نیز در بعضی شرایط نیاز باشد اما به طور کلی پاسپورت کافی است. همچنین مبلغ پرداختی نیز با توجه به شرایط شخصی هر کس می تواند به صورت نقدی یا اینترنتی پرداخت شود که در این باره می توان به صرافی‌های معروف در استانبول مراجعه کرد و از آنها در این مورد مشاوره گرفت.

استانبول یا …….!

قیمت در شهرهای مختلف کشور ترکیه متفاوت است‌. برای مثال مقایسه‌ای بین قیمت مغازه در سه شهر مختلف ترکیه و طبق اطلاعات موجود نشان می‌دهد که فاصله قیمت‌ها قابل توجه و تامل است. ارقام شهر استابول بیشتر از قیمت مغازه در شهرهای آلانیا و آنتالیا است و این تفاوت قیمت جدی است.

دلیل اصلی این تفاوت قیمت مغازه و شاید ارزان بودن آن در شهرهای آنتالیا و آلانیا نسبت به استانبول به خاطر جمعیت شهری است. البته عوامل متعدد دیگری نیز در این اختلاف قیمت‌ها تاثیرگذار هستند.

بعد از این که محل مناسب خود را پیدا کردید باید از وزارت کار ترکیه مجوز کار بگیرید و این مجوز گرفتن و شروع کسب و کار نیز خود مراحل مختلفی دارد که با طی آن می‌توانید اقدام به شروع کسب و کار خود کنید.

خرید مغازه در استانبول

هفت خوان قانونی

متقاضی خرید یا اجاره یک مغازه باید مراحلی را بگذراند که شاید سخت و طولانی باشد اما مهم این است که قانونی و مطمئن خواهد بود. او ابتدا باید محلی برای شرکت یا مغازه خود مشخص کند. سپس باید از وزارت کار ترکیه مجوز کار بگیرد.متقاضی بر اساس آدرس محل اقامت خود باید یک شماره مالیاتی بگیرد.

در مرحله بعدی متقاضی برای ثبت شرکت در ترکیه خود باید به اداره مالیات مراجعه کند و گواهینامه ثبت شرکت دریافت کند و اظهار نامه مالیاتی به ثبت برساند. در اقدام مهم بعدی متقاضی باید درخواست خود را به سازمان بازرگانی شهر خود ارائه کند. همچنین متقاضی باید شرکت خود را در سازمان بازرگانی به ثبت برساند و ثبت شرکت خود را در روزنامه تجاری چاپ کند. از طرفی متقاضی برای تسلیم مدارک مورد نیاز باید به شهرداری مراجعه کند و در صورتی که آن شهر، شهرداری نداشت به فرمانداری آن شهر مراجعه کند.

این مدارک عبارتند از: گواهی ثبت مالیاتی، اجاره نامه محل شرکت، فهرست کسانی که حق امضاء دارند (در بعضی موارد این لیست باید به تایید دفاتر رسمی برسد)، روزنامه تجاری، فرم اظهار نامه و تاییدیه امنیتی برای جلوگیری از آتش سوزی که باید از شهرداری گرفته شود. متقاضی همچنین باید برای معرفی یک حسابدار در ترکیه برای کارفرما اقدام کند و این موضوع اجباری است.

خرید بهتر از اجاره

در بررسی خرید مغازه در ترکیه باید به این نکته توجه داشت که محل ملک از مهمترین عوامل در خریداری مغازه است که اگر در مراکز مهم خرید و فروش باشد مسلما امکان خرید از مغازه شما هم بیشتر خواهد شد، همچنین خریداری مغازه در این کشور مزایایی نسبت به اجاره کردن دارد.

اول این که در صورت خرید مالکیت شما امکان ایده پردازی و کسب و کار آزادانه تری را به شما خواهد داد. شما حتی می‌توانید به اجاره دادن مغازه در شرایط خاص هم فکر کنید.

نکته دوم این است که اگر مغازه را با وام خریداری کرده باشید به راحتی می‌توانید از درآمد مغازه آن را پرداخت کنید. با خریداری مغازه هم از افزایش ارزش ملک تجاری خارجی خود بهره مند می‌شوید و هم از درآمد حاصل شده از کسب و کار در مغازه استفاده می‌کنید. البته که می توانید برای توسعه کسب و کارتان مغازه را طبق نیازتان بازسازی کنید.

نکته مهم: کنترل امکانات لازم مغازه از جمله برق، آب، تلفن، مساحت مجاز مغازه، لوله کشی

نکته مهم: کنترل و بررسی امکان انجام تعمیرات، نوسازی و دکوراسیون مغازه با هزینه های آن

سوالات متداول

به این مطلب امتیاز دهید

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید